Wednesday, 25 July 2012

Lagu sempoi menggembirakan hati

Sekarang ni aku tengah sedih...
Nak menggembirakan hati dan jiwa raga aku nih, aku dengar lagu nih...
Lagu ni sempoi je...
bagaikan tenang di bawah pokok sakura...lebih kurang lah...

Nama kumpulan ni Busker Busker...
ya, memangn dua kali ganda bukan aku saja-saja taip dua kali....
Tajuk lagu nih Cherry Blossom Ending.
Kumpulan ni Indie Band, ala macam kat Malaysia lah..
Muzik Indie band lebih kurang sama je..macam tu lah kat Korea..
Muzik India band korea pun lebih kurang sama je macam lagu nih..



Ini terjemahan ke bahasa Inggeris...
Biasalah ada sesetengah orang takut nyanyi tak tahu makna dah fikir bukan-bukan kannn...

You, you, you, you
Today, let's walk together on this street
How is this lullaby that you hear on this night?
I hold hands with you, whom I didn't know
As we walk together with this unknown trembling

* As the spring wind blows
The scattering cherry blossom petals
Spread out on this street
As we walk together (x2)

You, now let's hold hands on this street
How is this love song that you hear right now?
I hold hands with you, whom I love
As we walk together on this unknown street

* repeat (x2)

When the wind blows, my heart sounds to pound without knowing
When the wind blows, from way over there, I keep seeing you
When the wind blows, my heart sounds to pound without knowing
When the wind blows, from way over there, I keep seeing you

There are many lovers who are in love
There are many unknown friends
There are many scattered cherry blossom petals
I like it

* repeat (x2)

credit translation: infotaip.blogspot.com

6 comments:

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

awak tengah sedey ke? meh sini kita peluk awak ketat-ketat...

tapi awak sama lah dengan kita...bila tengah sedih mesti dengar lagu...kununnya nak pujuk hati sendiri kan? or else layanzz lara or feelings kan?

ros maisara said...

kekeke tima kasih ler peluk kita ketat2...awak sorg je yg nak peluk kita ketat2..hkahakhak..
ye lohh,kena la layan feeling, tapi at least kita xdelah layan feeling mcm abg kita dengar lagu rock kapak zaman dulu yg tangkap leleh tu kan..

ABU said...

kenapa bersedih sedih ni..hehe

anif abdullah| AA said...

cool k. jgan sedih2...

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

lagu rock kapak yang tangkap leleh tu jiwang sangat la wak... hanya certain-certain time jer yang bley layanz...x semua masa... tapi kalau layan lagu rock kapak tu yang jiwang-jiwang tu memang biasanya orang lelaki jer...

p/s: awak suke ke kiter peluk awak ketat-ketat...meh sini kiter peluk awak ketat-ketat lagi... ekekekeke...

CIK TOM said...

xdpt tgk video..broadband slow..