Tuesday, 24 July 2012

Kata-kata semangat

Petikan kata-kata ni aku ambil dari Twitter Preity Zinta (realpreityzinta).
hkahkahka Preity Zinta ok, heroin Bollywood tuuuu. Jangan main-main aku follow dia tau. Follower dia lebih sejuta tau~
Ok, bukan sepanjang masa diri kita ni bersemangat, kadang-kala diri kita ni lemau je.
Ada kalanya kita perlukan kata-kata perangsang.
Dan juga bukan sepanjang masa kawan kita atau keluarga kita boleh bagi kata-kata semangat,
Mereka pun ada masanya buntu dengan masalah kita.
Kadang-kala kata-kata dari orang asinglah yang boleh beri semangat pada kita..

Secara jujurnya, aku masih belum daki gunung tu balik...
Dah setahun lebih aku asyik pandang je gunung tuh...
Tak tahulah bila nak naik...
(ini analogi saja ya, korang jangan ingat aku betul-betul nak daki gunung)


p/s: tapi macam syok jugak aktiviti daki gunung nih, nak cubalah...satu hari nanti..kekekek

4 comments:

lizz said...

kalau tak terjatuh, kita tak tahu kebolehan kita untuk naik kembali ;)

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

ermm...cakap pasal twitter kan? kan? kan? kita request nak follow awak tau... hu hu hu... tapi orang di sana senyap jer... lols...

tapi betul...every scars there's a story behind it... I think scars are like battle wounds, beautiful, in a way. They show what you've been through and how strong you are for coming out of it....

ros maisara said...

farah,hakhakh serius tak perasan, kita hanya tengok tweets je xtengok pun sape yg follow kita sbb kita buat profile kita public kan.. sesape nk follow kita xyah request, sbb tu kita x tengok follower kita hahahah...ok2,tq bagitau,skrg kita dah follow awk balik...

lizz,yup tapi kita xtaulah mana kebolehan kita tuk naik tu heheh

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A said...

he he he... kita terbalik ngan awak...blog wat public... tapi twitter private...atas sebab musabab tertentu...he he he...okay okay...nanty kita check new follower request dan accept awak... he he he...